(Robotic Laser Welding)
لیزر (Laser) مخفف کلمه تقویت نور توسط تشعشع تحریک شده (light amplification by stimulated emission of radiation) است که به آزاد شدن انرژی به شکل فوتون اشاره دارد .
در مقایسه با منابع نور معمولی، لیزرها تک رنگ تر، روشن تر و جهت دارتر هستند. و امروزه کاربردهای گسترده ای در صنعت خودرو دارند.
منبع تحریک
متوسط
حفره رزونانس
تک رنگی
انسجام
جهت دار بودن
روشنایی بالا
بنابراین لیزر بسیار متمرکز می تواند عملکردهای جوشکاری، برش و عملیات حرارتی را ارائه دهد.
لیزرهای گازی: این لیزرها ساختار ساده و کم هزینه ای دارند و می توانند به طور مداوم و پایدار کار کنند.
لیزرهای مایع: لیزرهای رنگی اغلب استفاده میشوند و رنگهای آلی معمولاً در حلالهایی مانند اتانول، استون یا آب حل میشوند.
لیزرهای حالت جامد: لیزر Nd:YAG، که در آن Nd مخفف نئودیمیم، یک عنصر خاکی کمیاب، و YAG نشان دهنده گارنت آلومینیوم ایتریوم است، مزیت اصلی این نوع لیزر این است که پرتو تولید شده از طریق فیبر نوری قابل انتقال است.
لیزرهای نیمه رسانا : مواد رایج مورد استفاده در این لیزرها شامل آرسنید گالیم (GaAs)، سولفید کادمیوم (CdS)، فسفید ایندیم (InP)، سولفید روی (ZnS) و غیره است.
سیستم حرکتی که حرکت مسیر جوشکاری را تسهیل می کند، سر لحیم کاری لیزری و دستگاه های همراه و همچنین مدارهای آب و گاز را نیز نگه می دارد.
در سیستم جوشکاری لیزر رباتیک، چیلرهای صنعتی نقش خنک کننده سیستم لیزر و هد جوشکاری را ایفا میکند که نقشی مهم و حیاتی در سیستم جوشکاری لیزر رباتیک را به عهده دارد.
ربات وظیفه اجرای فرآیند جوشکاری و برقراری ارتباط با سیستم اتوماسیون برای دسترسی به پارامترهای فرآیند جوشکاری ذخیره شده در سیستم را بر عهده دارد.
جوشکاری لیزری را می توان با استفاده از پرتو لیزر پیوسته یا پالسی انجام داد و اصل جوشکاری لیزر را می توان به جوشکاری رسانایی حرارتی و جوشکاری همجوشی عمیق لیزری تقسیم کرد .
اصل جوشکاری لیزری نوع هدایت حرارتی شامل حرارت دادن تابش لیزر به سطحی است که قرار است پردازش شود و گرمای سطح از طریق هدایت گرما به داخل پخش می شود.
پارامترهای لیزر مانند عرض، انرژی، پیک توان و فرکانس تکرار پالس لیزر، برای تشکیل یک حوضچه مذاب خاص و ذوب شدن قطعه کار کنترل میشوند.
لیزرهای CO2، لیزرهای Nd:YAG، لیزرهای فیبر و لیزرهای نیمه هادی.
در حال حاضر ربات های صنعتی با برند های ABB، FANUC، MOTOMAN، KUKA و … کاربرد لیزری دارند.
1.تجهیزات جوشکاری:
مهمترین الزامات کیفی برای لیزرها، پایداری الگوی پرتو و توان خروجی است. سیستم نوری و آینه فوکوس آن از مهمترین عوامل موثر بر کیفیت جوش هستند
2.وضعیت قطعه کار:
قطعه کار باید لبه های دقیقی داشته باشد و نقطه لیزر دقیقاً با درز جوش هماهنگ باشد. دقت و تراز نباید در طول فرآیند جوشکاری به دلیل اعوجاج حرارتی تغییر کند.
3.پارامترهای جوشکاری:
چگالی توان نقطه لیزری – عمق مذاب در جوشکاری فیوژن عمیق – اثر گاز محافظ – سرعت جوش
رایج ترین موادی که می توان با لیزر جوش داد:
آلومینیوم، مس، برنج، فولاد، تیتانیوم و نیکل. این فرآیند را می توان برای اتصال قطعات با ضخامت های بسیار متفاوت مورد استفاده قرار داد و کاربردهای آن را برای انتخاب گسترده تری نسبت به روش های جوشکاری حرارتی یا الکتریکی سنتی افزایش داد.
از لیزر می توان برای جوش دادن برخی از ترموپلاستیک ها از جمله: پلی کربنات، نایلون و ABS استفاده کرد. حرارت کم و ذوب بسیار موضعی منجر به جوش با کیفیت می شود.
برخی از سرامیک ها (به ویژه آلومینا و زیرکونیا) را می توان با لیزر جوش داد. این سرامیکها و برخی دیگر از سرامیکها را میتوان از طریق لیزر به روشی ذوب و ذوب کرد که دستیابی به آن با وسایل حرارتی معمولی بسیار دشوارتر است.
پلاستیکهای تقویتشده با فیبر کربن (CFRPs) از این روش استفاده میکنند. همچنین تحقیقات پیشرفته و موفقیت اولیه در جوشکاری لیزری قطعات فلزی به کامپوزیت های فیبر کربنی وجود دارد.
مناسب بودن یک ماده برای جوشکاری لیزری به خواص فیزیکی آن مانند دمای ذوب، آلبیدو، هدایت حرارتی و تمایل آن به ذوب بدون ذغال بستگی دارد. تجربه قابل توجه و انتخاب دقیق فرکانس لیزر ممکن است برای مواد بسیار بازتابنده مورد نیاز باشد.
جوشکاری لیزری رباتیک تلفیقی از فناوری های مدرن و سنتی است. در مقایسه با تکنیک های جوشکاری سنتی منحصر به فرد است و دارای طیف وسیع تری از کاربردها است که می تواند کارایی و دقت جوش را به طور قابل توجهی بهبود بخشد.
چگالی توان بالا است و انرژی به سرعت آزاد می شود و فرآیند جوشکاری را کارآمدتر می کند . نقطه کانونی کوچکتر جوشکاری لیزری همچنین پیوند بین مواد در حال جوش را افزایش می دهد و نیاز به پردازش پس از جوش را از بین می برد و از آسیب و تغییر شکل مواد جلوگیری می کند.
این فناوری عمدتاً در صنایع با فناوری پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد و با ادامه درک و تسلط بیشتر مردم بر آن، ناگزیر در زمینه ها و صنایع بیشتری نیز کاربرد خواهد داشت.
جوشکاری لیزری به راحتی می تواند نیازهای جوشکاری مختلف را برای مواد مختلف از جمله فلزات و غیر فلزات برآورده کند و به دلیل نفوذپذیری و شکست لیزر، توانایی فوکوس تصادفی در 360 درجه را دارد.
علاوه بر این، جوشکاری لیزری را می توان در شرایط عمومی دمای اتاق انجام داد، زیرا مقدار زیادی گرما را در مدت زمان کوتاهی آزاد می کند و نیازهای محیطی را کاهش می دهد و نیاز به محیط خلاء یا محافظ گاز را از بین می برد.
در طول سال ها، فناوری لیزر به طور گسترده ای شناخته شده است و از استفاده اولیه آن در کاربردهای نظامی به استفاده گسترده در بخش غیرنظامی تبدیل شده است. توسعه فناوری جوش لیزری دامنه فناوری لیزر را بیشتر گسترش داده است.
در آینده، جوشکاری لیزر نه تنها در صنایعی مانند خودروسازی، فولاد و ساخت ابزار، بلکه در زمینه های نظامی، پزشکی و غیره نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
به طور خاص، گرما و دمای بالای جوشکاری لیزر، آن را به گزینه ای مناسب برای کاربردهای پزشکی، مانند عصب پزشکی و پزشکی تولید مثل تبدیل می کند.
مزایای دقت آن همچنین به صنایعی که نیاز به ساخت ابزار دقیق دارند، کمک می کند و به توسعه مداوم بشریت و جامعه کمک می کند.
ربات کار تأمین کننده انواع ربات صنعتی کارکرده و نو از برندهای معتبر جهانی مانند ربات کوکا،ربات فانوک،ربات abb و.. و کلیه تجهیزات مربوط به سلول ها و خطوط تولیدرباتیک می باشد.
متخصصان شرکت ربات کار با راه اندازی خط تولید رباتیک در شرکت شما ، به افزایش چشمگیر تولید و کیفیت محصولات ،شما را یاری می رسانند .
شرکت ربات کار، آماده راه اندازی و مشاوره برای ایجاد خطوط تولید و انتخاب ربات مناسب شرکت شما عزیزان می باشد.
026-34711723
info@robotkar.ir
09124662302
09124662302
.Copyright 2024, RoboTkar Co. All rights reserved©
سبد خرید شما خالی است!
در حافظه موقت کپی شد