(Shielded Metal Arc Welding)
قوس برقي توسط Sir Humphrey Davy کشف شد ولي استفاده از آن در اتصال فلزات به يکديگر هشتاد سال بعد از اين کشف اتفاق افتاد. فردي به نام August de Marie humor در اين سال توانست با استفاده از قوس برقي و الکترود ذغالي صفحات نگهدارنده انباره باطري را به هم متصل نمايد. بعد از آن يک روسي به نام Nicholas de Barbados با يک ميله کربني که دسته اي عايق داشت توانست قطعاتي را به هم جوش دهد ؛ وي اختراع خود را در انگلستان به ثبت رساند. اين قديمي ترين اختراع به ثبت رسيده در عرصه جوشکاري دستي قوسي برقي مي باشد. فرآيند جوشکاري با الکترود کربني در اروپا و آمريکا رواج داشت ولي استفاده از ولتاژ زياد و آمپراژ زياد در اين فرايند و فلز جوش حاصله که به علت ناخالصي هاي کربني شکننده بود همه باعث مي شد اين فرآيند با استقبال صنعت مواجه نشود. جهش از اين مرحله به مرحله فرآيند جوشکاري با الکترود فلزي صورت گرفت. در اين سال يک محقق روس به نام Aslawianov و يک آمريکايي به نام Charles Coffin (بنيان گذار شرکت جنرال الکتريک) هرکدام جداگانه توانستند روش استفاده از الکترود فلزي در جوشکاري با قوس برقي را ابداع نمايند.
در آغاز قرن بيستم جوشکاري دستي با قوس برقي مورد قبول صنعت واقع شد و عليرغم ايرادهاي فراوان (استفاده از مفتول لخت و بدون روکش) مورد استفاده قرار گرفت. در آمريکا از مفتول لخت که داراي روکش نازکي از اکسيد آهن که ماحصل زنگ زدگي طبيعي و يا بخاطر پاشيدن عمدي آب بر روي کلاف هاي مفتول قبل از کشيده شدن نهايي بود ، استفاده مي شد و گاهي اين مفتول لخت با آب آهک آغشته مي شد تا در هر دو وضعيت بتواند ثبات قوس برقي را بهتر فراهم آورد. آقاي Oscar Kjellberg سوئدي را بايد پدر الکترودهاي روکش دار مدرن شناخت ؛ وي نخستين شخصي بود که مخلوطي از مواد معدني و آلي را به منظور کنترل قوس برقي و خصوصيات مورد نظر از فلز جوش حاصله با موفقيت به کار برد. وي اختراع خود را به ثبت رساند که چون پايه گذار شرکت ESAB سوئد بود الکترودهاي روکش دار اوليه را به اين کمپاني نسبت داده اند. امروزه نيز آن را با علامت اختصاري OK که مخفف نام مخترع آن است مي شناسند.
ماشينهاي جوشکاري با فعاليت هاي مذکور به روند تکاملي خود ادامه مي دادند. مجموعه اي از باطري پر شده به عنوان منبع نيرو در ماشين هاي جوشکاري به کار گرفته شد. تا اينکه نخستين دستگاه Generator جوشکاري به بازار آمريکا عرضه شد.
کشف جوشکاری قوس الکتریکی را در واقع یکی از نقاط عطف تاریخ صنایع میتوان نامید، که در نهایت با ورود ربات جوشکاری به میدان، صنایع رنگ دیگری به خود گرفتند، و تا به حال حضور پررنگ خود را در زمینه ساخت و تولید حفظ کردهاند.
استفاده از رباتها برای جوشکاری امری رایج است، و در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا به دلیل سخت بودن کار جوشکاری، تنها از ربات استفاده میکنند. جوشکاری یکی از فعالیتهای حرفهای است که صدمات جبران ناپذیری ممکن است برای کارگر به همراه داشته باشد. البته این صدمات بیشتر به خاطر رعایت نکردن ایمنی به وجود میآیند، و در صورت داشتن تجهیزات مناسب، میتوان خسارات جانی و صدمات را به حداقل رساند.
همانطور که گفته شد، جوشکاری قوس الکتریکی یا (Arc Welding)یکی از متداولترین روشهای اتصال قطعات فلزی می باشد. این نوع جوشکاری نیاز به دانش خاص دارد و معمولا اپراتور باید سابقه کافی در این زمینه داشته باشد، تا جوش با کیفیت بالایی بتواند ایجاد کند. البته میزان کیفیت در جوشکاری با ربات معنی ندارد، زیرا ربات جوشکاری بهترین جوش ممکن را ایجاد میکند، که حتی خبرهترین افراد نیز ممکن است نتوانند چنین جوشکاری با کیفیتی را انجام دهند.
از روشهای جوشکاری قوس الکتریکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-جوشکاری با گاز محافظ یا GMAW
-جوشکاری قوسی با مفتول تو پودری یا به اصطلاح FCAW
-جوشکاری با الکترود دستی پوشش دار یا با نام انگلیسی آن SMAW
-جوشکاری با گاز محافظ و الکترود تنگستنی یا به اصطلاح GTAW (یا TIG)
برای تامین انرژی مورد نیاز جهت جوشکاری قوس الکتریکی میتوان از منبع تغذیههای متفاوتی استفاده کرد، و معمولا بستگی به اپراتور و یا محیطی که قرار است جوشکاری در آنجا انجام شود دارد. رایجترین مدل انرژی مورد استفاده برای این نوع جوشکاری، جریان ثابت و ولتاژ ثابت است.
در جوشکاری دستی در حالت کلی، منبع تغذیه جریان ثابت مانند جوشکاری فلز پوشش دار و حتی جوشکاری قوسی گاز تنگستن استفاده میشود. دلیل این امر به خاطر این است که حتی با تغییر ولتاژ، همچنان جریانی نسبتا ثابت حفظ خواهد شد.
از میان انواع جوشکاری قوس الکتریکی موجود، جوشکاری MIG/MAG تحت عنوان جوشکاری CO2 و جوشکاری TIG با نام جوشکاری آرگون شناخته شده است، که کاربرد بیشتری دارند. جوشکاری قوس الکتریکی با استفاده از فرآیند قوس الکتریکی بین یک الکترود و یک پایه فلزی، و استفاده از الکترودهای مصرفی یا غیر مصرفی صورت میگیرد.
تخليه الکتريکي بين دو الکترود در ميان گاز يونيزه شده قوس الکتريکي ناميده مي شود. اين گاز يونيزه شده به پلاسما معروف است.
از نظر جوشکاري دو نوع قوس الکتريکي بر حسب ذوب الکترود و يا عدم ذوب آن وجود دارد . اگر الکترود از جنس کربن يا تنگستن باشد هنگام ايجاد قوس الکتريکي الکترود ذوب نشده و قوس يا الکترود را غير مصرفي مي نامند . اما اگر الکترود از جنس فلز با نقطه ذوب پايين تر باشد همزمان با ايجاد قوس الکتريکي انتهاي الکترود ذوب شده و قطرات فلز مذاب مي تواند از الکترود جدا شده و در فاصله قوس الکتريکي به طرف حوضچه جوش با سرعت زياد پلاسما جت منتقل شوند در اين حالت الکترود را مصرفي مي نامند چون در روش قوس يا الکترود مصرفي قسمتي از جوش نتيجه ذوب الکترود است . معمولاً ترکيب شيميايي الکترود بايد شبيه فلز مورد جوش باشد . در الکترود مصرفي مقداري حرارت مقاومتي در اثر عبور جريان برق در الکترود توليد مي شود که اين حرارت باعث بالا رفتن نرخ ذوب الکترود شده و به حوضچه جوش بر مي گردد. به همين دليل مقدار بيشتري از حرارت توليد شده در قوس يا الکترود مصرفي به حوضچه جوش منتقل مي شود و راندمان حرارتي در الکترود هاي غير مصرفي (60-50 در صد ) کمتر از الکترود هاي مصرفي (90-75 در صد) است. بالا بودن راندمان حرارتي موجب باريک تر شدن منطقه متاثر از جوش شده و از نظر سرعت جوشکاري و اقتصادي نيز مقرون به صرفه مي باشد.
تنها با بکار بردن پتا نسيل لازم در الکترود سرد قوس الکتريکي بوجود نمي آيد . قوس هنگامي مي تواند ايجاد شود که يک کانال يونيزه شده يا هادي الکترود موجود باشد . اين کانال مي تواند به دو طريق عمده زير آماده شود .
الف) به کار بردن ولتاژ خيلي بالا بين الکترودها که سبب دشارژ يا خالي شدن بار الکتريکي شود .
ب) بوسيله لمس کردن و عقب بردن الکترود بر روي کار.
ولتاژ در حدود 104 ولت نياز است تا در فاصله بين الکترودها و کار جرقه ايجاد شود . به محض ايجاد قوس ولتاژ کاهش يافته و جريان افزايش مي يابد . اين عمل در حدود چند ثانيه انجام مي گيرد . البته براي نگهداشتن قوس نياز به ولتاژ مي باشد . حالت پايداري که بين شدت جريان و ولتاژ پس از چند ثانيه بوجود مي آيد به علت گرم شدن الکترود و يا ايجاد حوضچه و يک تعادل حرارتي مي باشد . در عمل استفاده ولتاژ بسيار بالا خطرناک بوده و معمولاً از دشارژ با فرکانس بالا استفاده به عمل مي آيد. همانطور که اشاره شد روش ديگر که بيشتر متداول است لمس کردن يا ماليدن الکترود به قطعه کار و عقب بردن آن است با اين عمل نوک الکترود گرم و سپس ذوب موضعي ميشود با عقب کشيدن الکترود قطره مذاب در نوک آن بين الکترود و قطعه کار پلي درست مي کند که همزمان با باريک شدن آن اين پل شکسته شده و بدين ترتيب بخار فلز مي تواند کانالي براي ايجاد قوس موقت بوجود آورد . اگر نيروي مدار متناسب باشد اين قوس پايدار خواهد ماند . روش هاي ديگري نظير قرار دادن گلوله اي از پشم فولادي يا اتصال يک سيم نازک با طول و قطر مشخص به نوک الکترود را نيز مي توان براي شروع قوس الکتريکي استفاده کرد.
پس از آغاز قوس اوليه و بر قراري تعادل حرارتي چناچنه در ضمن کار قوس به طور موقتي خاموش شود ، آنرا به مراتب آسانتر از ابتدا مي توان روشن کرد . اگر براي شروع قوس اوليه پتانسيلي در حدود چند هزار ولت نياز باشد براي شروع مجدد قوس در حين کار پتانسيل در حدود چند صد يا چند ده ولت نياز است . وجود بعضي مواد در پوشش الکترود مي تواند کمک کننده شروع مجدد قوس باشد. معمولاً در جريان AC شروع مجدد قوس مسئله خاصي است چون در هر سيکل وقتي جريان به صفر مي رسد قوس خاموش مي شود. بدين ترتيب در هر سيکل تجديد قوس به دو مرتبه مي رسد براي اين عمل در لحظه اي که جريان صفر است به ولتاژ اضافي احتياج است. بدين جهت موج جريان الکتريکي در مولد جوشکاري AC طوري تنظيم شده است که عقب افتاده تر از موج ولتاژ باشد.
حداکثر بهره وری با کمترین هزینه های عملیاتی : ربات های جوشکاری co2 و… حداکثر کارایی را تضمین می کنند و درزهای جوش را کاملاً پردازش کرده و جوش بسیار باکیفیت و یکنواختی را مهیا می کند.
“ربات های جوشکاری قوس الکتریکی co2 مقرون به صرفه بودن و انعطاف پذیر و مناسب برای همه نیازها”
ربات کار ارائه دهنده راه حل هایی ایده آل در اتوماسیون جوشکاری و بهترین عملکرد ممکن سیستم شما.
ربات های ما برای کار مداوم با هزینه های عملیاتی و نگهداری کم بهینه شده اند و ایده آل برای شرایط سخت جوشکاری میباشند.
علاوه بر کاربردهای اختصاصی جوشکاری قوس الکتریکی/CO2، طیف گسترده ای از ربات های دیگر را برای طیف گسترده ای از وظایف ، مانند بارگیری/ تخلیه ، پالت گذاری ، بسته بندی، برشکاری، پاشش مواد و نقاشی و … با ظرفیت بار متفاوت موجود و قابل ارائه و فروش می باشد.
ربات کار قبل، حین و بعد از عملیات تولید شما را با طیف منحصر به فردی از خدمات مشاوره و پشتیبانی، پشتیبانی می کند .
ربات کار تأمین کننده انواع ربات صنعتی کارکرده و نو از برندهای معتبر جهانی مانند ربات کوکا،ربات فانوک،ربات abb و.. و کلیه تجهیزات مربوط به سلول ها و خطوط تولیدرباتیک می باشد.
متخصصان شرکت ربات کار با راه اندازی خط تولید رباتیک در شرکت شما ، به افزایش چشمگیر تولید و کیفیت محصولات ،شما را یاری می رسانند .
شرکت ربات کار، آماده راه اندازی و مشاوره برای ایجاد خطوط تولید و انتخاب ربات مناسب شرکت شما عزیزان می باشد.
026-34711723
info@robotkar.ir
09124662302
09124662302
.Copyright 2024, RoboTkar Co. All rights reserved©
سبد خرید شما خالی است!
در حافظه موقت کپی شد