جوش قوس الکتریکی
جوش قوس الکتریکی
استفاده از رباتهای جوشکاری
از زمان کشف قوس الکتریکی با پالس کوتاه در سال 1800 توسط همفری دیوی، و استفاده از الکترود کربن و قوس الکتریکی در 1881 توسط نیکولای بناردوس برای جوشکاری تا کنون پیشرفت زیادی در عرصه صنعت حاصل شده است. کشف جوشکاری قوس الکتریکی را در واقع یکی از نقاط عطف تاریخ صنایع میتوان نامید، که در نهایت با ورود ربات جوشکاری به میدان، صنایع رنگ دیگری به خود گرفتند، و تا به حال حضور پررنگ خود را در زمینه ساخت و تولید حفظ کردهاند.
استفاده از رباتها برای جوشکاری امری رایج است، و در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا به دلیل سخت بودن کار جوشکاری، تنها از ربات استفاده میکنند. جوشکاری یکی از فعالیتهای حرفهای است که صدمات جبران ناپذیری ممکن است برای کارگر به همراه داشته باشد. البته این صدمات بیشتر به خاطر رعایت نکردن ایمنی به وجود میآیند، و در صورت داشتن تجهیزات مناسب، میتوان خسارات جانی و صدمات را به حداقل رساند.
آشنایی با جوشکاری قوس الکتریکی
همانطور که گفته شد، جوشکاری قوس الکتریکی یا (Arc Welding)یکی از متداولترین روشهای اتصال قطعات فلزی می باشد. این نوع جوشکاری نیاز به دانش خاص دارد و معمولا اپراتور باید سابقه کافی در این زمینه داشته باشد، تا جوش با کیفیت بالایی بتواند ایجاد کند. البته میزان کیفیت در جوشکاری با ربات معنی ندارد، زیرا ربات جوشکاری با راحتی بهترین جوش ممکن را ایجاد میکند، که حتی خبرهترین افراد نیز ممکن است نتوانند چنین جوشکاری با کیفیتی را انجام دهند.
از روشهای جوشکاری قوس الکتریکی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
جوشکاری با گاز محافظ یا GMAW
جوشکاری قوسی با مفتول تو پودری یا به اصطلاح FCAW
جوشکاری با الکترود دستی پوشش دار یا با نام انگلیسی آن SMAW
جوشکاری با گاز محافظ و الکترود تنگستنی یا به اصطلاح GTAW (یا TIG)
برای تامین انرژی مورد نیاز جهت جوشکاری قوس الکتریکی میتوان از منبع تغذیههای متفاوتی استفاده کرد، و معمولا بستگی به اپراتور و یا محیطی که قرار است جوشکاری در آنجا انجام شود دارد. رایجترین مدل انرژی مورد استفاده برای این نوع جوشکاری، جریان ثابت و ولتاژ ثابت است.
در جوشکاری دستی در حالت کلی، منبع تغذیه جریان ثابت مانند جوشکاری فلز پوشش دار و حتی جوشکاری قوسی گاز تنگستن استفاده میشود. دلیل این امر به خاطر این است که حتی با تغییر ولتاژ، همچنان جریانی نسبتا ثابت حفظ خواهد شد.
از میان انواع جوشکاری قوس الکتریکی موجود، جوشکاری MIG/MAG تحت عنوان جوشکاری CO2 و جوشکاری TIG با نام جوشکاری آرگون شناخته شده است، که کاربرد بیشتری دارند. جوشکاری قوس الکتریکی با استفاده از فرآیند قوس الکتریکی بین یک الکترود و یک پایه فلزی، و استفاده از الکترودهای مصرفی یا غیر مصرفی صورت میگیرد.
مزایای جوشکاری قوس الکتریکی رباتیک
رباتهای جوشکار قوس الکتریکی انتخاب مناسبی برای انجام عملیات جوشکاری میباشند. رباتهای Arc Welding باعث بهرهوری فرآیند جوشکاری به واسطه افزایش کیفیت جوش، کاهش هزینههای تولید، افزایش ایمنی فضای کار، بهبود استحکام جوش، کاهش چرخه زمانی تولید و بهبود راندمان میشوند.
با در نظر گرفتن این نکته که انجام عملیات جوشکاری توسط نیروی انسانی خطرات جبران ناپذیری از جمله بروز انواع سرطان، قرار گرفتن در معرض تشعشعات زیانبار برای بینایی و پوست، آسیبهای تنفسی، خطرات سوختگی به همراه دارد، اجرای این عملیات توسط رباتهای جوشکار میتواند به عنوان روشی هوشمندانه در نظر گرفته شود.
معمولا با ایجاد سلول رباتیک برای جوشکاری قوسی و یا حتی دیگر انواع جوشکاری، میتوان بدون نیاز به حضور دائم نیروی انسانی فرآیند تولید را بدون وقفه ادامه داد. معمولا در خطوط تولید رباتیک، تنها یک یا دو نیروی متخصص فعالیت میکنند، و نیروی غیر متخصص تنها وظیفه جابجایی و پر کردن قطعات مورد نیاز در دستگاه را به عهده دارد.
شرکت ربات کار، پیشرو در صنعت رباتیک ایران
شرکت اتوماسیون صنعتی و رباتیک ربات کار از پیشگامان صنعت رباتیک در ایران است، که تاکنون پروژههای موفق زیادی توانسته با رضایت کامل مشتریان به اتمام برساند. یکی از این پروژهها که برای اولین بار در ایران اجرایی شد، سنکرون ربات با فیکسچر (محور هفتم) به درخواست شرکت کروز بود، که در نوع خود در ایران بیسابقه بوده است. شما میتوانید جهت دریافت مشاوره رایگان در زمینه خرید ربات جوشکاری قوس الکتریکی و انواع رباتهای دیگر، راهاندازی خطوط تولید، طراحی سلولهای رباتیک، تعمیرات و فروش قطعات یدکی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
محصولات جوش قوس الکتریکی
راه های تماس با شرکت ربات کار
تلفن
09124662302
ایمیل
Info@robotkar.ir
واتساپ
09124662302
تلگرام
Robotkar@