(Robotic Ultrasonic Cutting in Industrial Applications)
برش اولتراسونیک رباتیک یک فناوری جدید با پتانسیل بسیار زیاد برای جایگزینی فرآیندهای برش سنتی است.
استفاده از ربات برای انجام برشکاری اولتراسونیک می تواند صحت فرآیند برشکاری و موقعیت برشکاری و کیفیت برش کاری را تضمین کند.
برش صنعتی با دستگاه برش التراسونیک اتوماتیک و ربات برشکاری 6 محور (برش سه بعدی اولتراسونیک) که با استفاده از کاتر برش التراسونیک(چاقوی اولتراسونیک ) می توان برش فولاد با التراسونیک(اولتراسوند)،برش مواد غذایی اولتراسونیک ،برش پارچه و مواد نساجی،برش پلاستیک و … را داشت.
در برش اولتراسونیک از انرژی مافوق صوت برای برش اجسام استفاده می شود. در مقایسه با سایر روش های برش، برش صاف و یکدستی را ایجاد میکند.
در این فرآیند یک پالس الکتریکی از طریق کاتر ارسال می شود و ارتعاشات میکروسکوپی در تیغه ایجاد می کند. این ارتعاشات آنقدر ریز هستند که قابل مشاهده نیست. انرژی حاصل از ارتعاشات با فشار بسیار کم از قطعه عبور می کند.
تکنیک های برش اولتراسونیک را می توان بر روی مواد سخت و نرم به طور یکسان استفاده کرد.این ویژگی باعث شده که آن را همه کاره و بسیار مفید در طیف گسترده ای از صنایع و برنامه های کاربردی باشد.
همانطور که می بینید، از برش اولتراسونیک برای برش طیف گسترده ای از مواد استفاده می شود. تصادفی نیست که بسیاری از صنایع به این روش برش روی آورده اند.
با توجه به مزایای بی شمار برش اولتراسونیک در کاربردهای صنعتی ، برخی از مزایای اصلی عبارتند از:
تکنولوژی برش اولتراسونیک با سایر تکنیک های برش کاملاً متفاوت است. به همین دلیل، کاربرد گسترده ای در بخش صنعتی پیدا کرده است و به دلیل مزایای زیادی که ارائه می دهد، محبوبیت خود را افزایش داده.
تخليه الکتريکي بين دو الکترود در ميان گاز يونيزه شده قوس الکتريکي ناميده مي شود. اين گاز يونيزه شده به پلاسما معروف است.
از نظر جوشکاري دو نوع قوس الکتريکي بر حسب ذوب الکترود و يا عدم ذوب آن وجود دارد . اگر الکترود از جنس کربن يا تنگستن باشد هنگام ايجاد قوس الکتريکي الکترود ذوب نشده و قوس يا الکترود را غير مصرفي مي نامند . اما اگر الکترود از جنس فلز با نقطه ذوب پايين تر باشد همزمان با ايجاد قوس الکتريکي انتهاي الکترود ذوب شده و قطرات فلز مذاب مي تواند از الکترود جدا شده و در فاصله قوس الکتريکي به طرف حوضچه جوش با سرعت زياد پلاسما جت منتقل شوند در اين حالت الکترود را مصرفي مي نامند چون در روش قوس يا الکترود مصرفي قسمتي از جوش نتيجه ذوب الکترود است . معمولاً ترکيب شيميايي الکترود بايد شبيه فلز مورد جوش باشد . در الکترود مصرفي مقداري حرارت مقاومتي در اثر عبور جريان برق در الکترود توليد مي شود که اين حرارت باعث بالا رفتن نرخ ذوب الکترود شده و به حوضچه جوش بر مي گردد. به همين دليل مقدار بيشتري از حرارت توليد شده در قوس يا الکترود مصرفي به حوضچه جوش منتقل مي شود و راندمان حرارتي در الکترود هاي غير مصرفي (60-50 در صد ) کمتر از الکترود هاي مصرفي (90-75 در صد) است. بالا بودن راندمان حرارتي موجب باريک تر شدن منطقه متاثر از جوش شده و از نظر سرعت جوشکاري و اقتصادي نيز مقرون به صرفه مي باشد.
تنها با بکار بردن پتا نسيل لازم در الکترود سرد قوس الکتريکي بوجود نمي آيد . قوس هنگامي مي تواند ايجاد شود که يک کانال يونيزه شده يا هادي الکترود موجود باشد . اين کانال مي تواند به دو طريق عمده زير آماده شود .
الف) به کار بردن ولتاژ خيلي بالا بين الکترودها که سبب دشارژ يا خالي شدن بار الکتريکي شود .
ب) بوسيله لمس کردن و عقب بردن الکترود بر روي کار.
ولتاژ در حدود 104 ولت نياز است تا در فاصله بين الکترودها و کار جرقه ايجاد شود . به محض ايجاد قوس ولتاژ کاهش يافته و جريان افزايش مي يابد . اين عمل در حدود چند ثانيه انجام مي گيرد . البته براي نگهداشتن قوس نياز به ولتاژ مي باشد . حالت پايداري که بين شدت جريان و ولتاژ پس از چند ثانيه بوجود مي آيد به علت گرم شدن الکترود و يا ايجاد حوضچه و يک تعادل حرارتي مي باشد . در عمل استفاده ولتاژ بسيار بالا خطرناک بوده و معمولاً از دشارژ با فرکانس بالا استفاده به عمل مي آيد. همانطور که اشاره شد روش ديگر که بيشتر متداول است لمس کردن يا ماليدن الکترود به قطعه کار و عقب بردن آن است با اين عمل نوک الکترود گرم و سپس ذوب موضعي ميشود با عقب کشيدن الکترود قطره مذاب در نوک آن بين الکترود و قطعه کار پلي درست مي کند که همزمان با باريک شدن آن اين پل شکسته شده و بدين ترتيب بخار فلز مي تواند کانالي براي ايجاد قوس موقت بوجود آورد . اگر نيروي مدار متناسب باشد اين قوس پايدار خواهد ماند . روش هاي ديگري نظير قرار دادن گلوله اي از پشم فولادي يا اتصال يک سيم نازک با طول و قطر مشخص به نوک الکترود را نيز مي توان براي شروع قوس الکتريکي استفاده کرد.
پس از آغاز قوس اوليه و بر قراري تعادل حرارتي چناچنه در ضمن کار قوس به طور موقتي خاموش شود ، آنرا به مراتب آسانتر از ابتدا مي توان روشن کرد . اگر براي شروع قوس اوليه پتانسيلي در حدود چند هزار ولت نياز باشد براي شروع مجدد قوس در حين کار پتانسيل در حدود چند صد يا چند ده ولت نياز است . وجود بعضي مواد در پوشش الکترود مي تواند کمک کننده شروع مجدد قوس باشد. معمولاً در جريان AC شروع مجدد قوس مسئله خاصي است چون در هر سيکل وقتي جريان به صفر مي رسد قوس خاموش مي شود. بدين ترتيب در هر سيکل تجديد قوس به دو مرتبه مي رسد براي اين عمل در لحظه اي که جريان صفر است به ولتاژ اضافي احتياج است. بدين جهت موج جريان الکتريکي در مولد جوشکاري AC طوري تنظيم شده است که عقب افتاده تر از موج ولتاژ باشد.
ربات کار تأمین کننده انواع ربات صنعتی کارکرده و نو از برندهای معتبر جهانی مانند ربات کوکا،ربات فانوک،ربات abb و.. و کلیه تجهیزات مربوط به سلول ها و خطوط تولیدرباتیک می باشد.
متخصصان شرکت ربات کار با راه اندازی خط تولید رباتیک در شرکت شما ، به افزایش چشمگیر تولید و کیفیت محصولات ،شما را یاری می رسانند .
شرکت ربات کار، آماده راه اندازی و مشاوره برای ایجاد خطوط تولید و انتخاب ربات مناسب شرکت شما عزیزان می باشد.
026-34711723
info@robotkar.ir
09124662302
09124662302
.Copyright 2024, RoboTkar Co. All rights reserved©
سبد خرید شما خالی است!
در حافظه موقت کپی شد