کاربردها

کـاربــردها

ربات صنعتی در صنایع و کاربردهای مختلف

ورود ربات‌ها به عرصه صنعت با انقلاب صنعتی سوم

 

در اواسط قرن 20ام، جهان صنعت وارد فاز جدید شد، که بسیاری از پیشرفت‌های امروزی را مدیون آن هستیم، و این جهش انقلابی را انقلاب صنعتی نسل سوم نامیدند. انقلاب صنعتی سوم در سال 1950 میلادی باعث ورود نیمه‌رساناها، ابر رایانه‌ها، کامپیوترهای شخصی، و شبکه به عرصه تولید شد. همین امر باعث به وجود آمدن اولین ربات صنعتی با نام «اونیمیت» در سال 1961 در آمریکا شد. کاربردهای ربات صنعتی در آن زمان بسیار محدود بود، که به لطف پیشرفت تکنولوژی، در سال‌های بعد مورد استفاده بیشتری در صنعت قرار گرفت.

ربات‌ها آمده‌اند که بمانند

 

امروزه ربات‌های صنعتی با خصوصیات منحصر به فرد خود، نقش تعین کننده‌ای در بالا بردن بهره‌وری تولید در صنایع گوناگون ایفا می‌کنند. خصوصیاتی نظیر سرعت، دقت و انعطاف پذیری بالای ربات‌ها باعث شده است تا در پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا، این بازوهای مکانیکی بیشترین میزان به کار گیری را داشته باشند. کاربردهای ربات صنعتی بسیار گوناگون است، و به جرأت می‌توان گفت که حد و مرزی نمی‌توان برای آن در نظر گرفت. در حال حاضر کشور کره جنوبی با بیش از 855 ربات به ازای هر 10 هزار کارگر در سال 2019، توانسته رتبه نخست پیشرفته‌ترین کشور رباتیک را به خود کسب کند.

پس از کره جنوبی، ژاپن با بیش از 364 ربات، و آلمان با بیشتر از 346 ربات به ازای هر 10 هزار کارگر رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند. هر ساله کشورهای پیشرفته صنعتی بر تعداد ربات‌های خود می‌افزایند و عمده دلیل این کار، خصوصیاتی است که ذکر شد.

با وجود صنعتی بودن کشور عزیزمان ایران، متاسفانه صنعت رباتیک سابقه چندانی ندارد، و آنطور که باید از آن استقبال نشده است. این امر شاید به دلیل وجود موانع زیاد بر سر راه صنعتگران بوده باشد، زیرا شرکت‌های چندانی در ایران وجود ندارند که بتوانند کلیه نیازهای اتوماسیون آن‌ها را برآورده کنند، و در نهایت مجبور خواهند بود متوسل به کشورهای خارجی باشند.

ربات کار یکی از برترین شرکت‌هایی است که در زمینه رباتیک و اتوماسیون صنعتی فعالیت دارد، و تمامی فعالیت‌ها توسط متخصصین ایرانی انجام می‌شود. شرکت ربات کار با آشنایی کامل به کاربردهای ربات صنعتی و ربات های صنعتی و نحوه تعمیرات و نگهداری آن‌ها، ساخت تجهیزات مخصوص ربات‌ها، طراحی و ساخت سلول‌های رباتیک ،توانسته است به معتبرترین شرکتی تبدیل شود که در ایران، بدون نیاز به نیرو و تخصص افراد خارجی، پاسخگوی کلیه نیازهای صنعتگران باشد.

چرا ربات‌های صنعتی تا این مقدار محبوب شدند؟

 

دلایل عمده‌ای برای افزایش تعداد ربات‌ها وجود دارد، که قطعا مهم‌ترین آن‌ها گوناگونی کاربردهای ربات صنعتی است. با برنامه ریزی صحیح و طراحی هوشمندانه، با یک ربات می‌توان حتی چند عملکرد را انجام داد. به عنوان مثال تیم طراحی متخصص ربات کار با سابقه درخشان خود توانسته در چند کاربردی کردن ربات‌ها بسیار موفق عمل کند.

علاوه بر فراوان بودن کاربردهای ربات صنعتی و نوع عملکرد آن‌ها، یکی دیگر از دلایل محبوبیت ربات‌ها، خستگی ناپذیر بودن آن‌ها است. ربات‌های صنعتی بدون توقف می‌توانند به صورت مداوم کار کنند، و حتی در کشورهای پیشرفته جهان، کارخانه‌هایی وجود دارند که نیروی انسانی در آن وجود ندارد. به همین خاطر معمولا هیچ چراغی در کارخانه روشن نیست، و ربات‌ها به تنهایی فعالیت می‌کنند. از این کارخانه‌ها با نام کارخانه‌های خاموش نیز یاد می‌شود.

همچنین می‌توان گفت که ربات‌های صنعتی درصد خطایی نزدیک به صفر دارند. البته به این معنی نیست که ربات‌ها بدون خطا هستند، اما به خاطر اینکه خطای ربات‌ها نیز متأثر از برنامه نویسی اشتباه است، می‌توان گفت که خطای ربات نیز یک خطای انسانی است.

در کشورهای پیشرفته معمولا در مشاغلی که فشار کار بسیار بالا است، و نیروی انسانی سریعا فرسوده می‌شود، و یا خطر جانی ممکن است برای او به وجود آید، تنها از ربات استفاده می‌کنند. البته این امر به خاطر با ارزش بودن جان انسان‌ها است، و نمی‌توان گفت که ربات‌ها باعث بیکار شدن نیروی انسانی شده‌اند، زیرا هر ربات‌ها نیز به نیروی متخصص نیاز دارند تا بتوانند فعالیت داشته باشند. در واقع نیروی غیر متخصص با نیرو متخصص جایگزین شده است.

آشنایی با کاربردهای ربات صنعتی

 

همانطور که گفته شد، کاربردهای ربات صنعتی بسیار فراوان است، اما به دلیل بهینه بودن نوع عملکرد آن‌ها، معمولا در چند صنعت بسیار پر استفاده هستند. با این حال در کشورهای پیشرفته‌ای مانند ژاپن، حتی از ربات‌هایی با مقیاس کوچکتر در رستوران‌ها نیز برای طبخ غذا استفاده می‌کنند.

از انواع کاربردهای ربات صنعتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

برشکاری به وسیله مته و فرز نصب شده بر روی موتور اسپیندل

استفاده جهت برش با دستگاه‌های لیزر، پلاسما و واترجت

جابجایی و دسته‌بندی و چیدمان (پالت‌گذاری)

جوشکاری دقیق نقطه‌ای و قوس الکتریک

جابجایی ورق در صنعت پرسکاری

تزریق ماستیک و درزگیری

ماشین کاری و پرداخت

نقاشی و پاشش مواد

پولیش کاری

مونتاژ

مذاب برداری

و …

به وسیله خطوط تولید رباتیک می‌توان باعث کاهش چشمگیر هزینه‌ها، بالا رفتن راندمان و دقت، افزایش سطح تولید، و کاهش تعداد نیروی کار شد. در واقع تمام این فرآیندها به طراحی باز می‌گردد، و در صورت انتخاب یک شرکت متخصص در این زمینه، قطعا با هزینه‌های بسیار کمتری می‌توانید از امکانات موجود بیشتری بهره‌وری را انتظار داشته باشید.

کاربردهای ربات صنعتی در عین زیاد بودن پیچیده نیز هست. شاید به همین خاطر باشد که در ایران تنها یک و یا دو شرکت وجود دارد که می‌توانند صفر تا صد اتوماسیون را به تنهایی انجام دهند.

پیمانکاران زیادی وجود دارند که می‌توانند بخشی از این امر فوق تخصصی را به پایان برسانند، و برای کامل کردن این پروسه، مجبور خواهید بود به دنبال افراد دیگری بگردید، و در نهایت ممکن است با هزینه‌ای بسیار زیاد این پروژه به پایان برسد. 

به شما پیشنهاد می‌کنیم این امر را به متخصصان دارای سابقه درخشان ما بسپارید تا از هر جهت آسودگی خاطر داشته باشید.

ربات کار، باسابقه‌ترین شرکت در زمینه رباتیک و اتوماسیون صنعتی

 

شرکت ربات کار با سابقه درخشان خود، توانسته تا کنون پروژه‌های فراوان و موفقی را برای شرکت‌هایی نظیر ایران خودرو، سایپا، کروز، شیشه قزوین، پراگ، گروه صنعتی میثاق و … به اتمام برساند، و از نظر تجربه کاری قطعاٌ در ایران بی‌رقیب است، و توانسته رضایت تولید کنندگان محترم را جلب نماید.

 از خدمات شرکت ربات کار می‌توان به راه‌اندازی خطوط رباتیک در صنایع مختلف با استفاده از معتبرترین برندهای رباتیک همچون KUKA(کوکاABB ( آ.ب.ب) و FANUC ( فانوکآموزش رباتیک، طراحی و راه اندازی سلول رباتیک برای استفاده بهتر از کاربردهای ربات صنعتی و نیمه صنعتی، پشتیبانی و فروش قطعات یدکی و ربات‌های کارکرده اشاره کرد.

برای دریافت مشاوره رایگان با شماره 09124662302 تماس حاصل فرمایید، و یا درخواست خود را به ایمیل info@robotkar.ir ارسال کنید، تا در اولین فرصت برای راهنمایی بیشتر با شما تماس گرفته شود.

خدمات ما

آیا از جزئیات کامل پروژه‌های خود خبردار هستید؟

جهت مشاوره رایگان در مورد گزینه ها و خط تولید خود با ما تماس بگیرید.