برشکاری چیست
برشکاری شامل جدا کردن بخشی از یک قطعه کار یا تقسیم آن به قطعات کوچکتر و جدا از هم می باشد. این عملیات به دلیل ظریف بودن و امکان بروز خطاهای انسانی، اگر به صورت سنتی صورت بگیرد همواره با میزان زیادی از تولید ضایعات روبرو خواهد بود. علاوه بر این، این فرآیند به دلیل اینکه با ابزارهای برنده و تیز سر و کار دارد، میتواند خطرات جانی نیز در پی داشته باشد.
با برشکاری رباتیک بیشتر آشنا شوید
امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته این عملیات تنها توسط ربات انجام میگیرد، و دلایل بسیار متعددی دارد که در ادامه به شرح آن خواهیم پرداخت. استفاده از رباتهای صنعتی جهت انجام عملیات برشکاری از طریق ابزارهای مختلف برای موارد زیر کاربرد دارد:
- کاهش حجم ضایعات
- افزایش سرعت در میزان تولید
- افزایش حجم تولید
- افزایش دقت در تولید
- بازدهی بالا نسبت به شیوه سنتی
- ایمنی در کار
- خستگی ناپذیری ربات در مقابل نیروی انسانی
روش رباتیک گزینه ایده آلی برای برش محصولات میباشد، و نسبت به روش سنتی دوره بازگشت سرمایه بسیار کوتاهتری خواهد داشت. از برشکاری رباتیک در شرکتهایی نظیر قطعات خودرو، محصولاتی مانند ABS خودرو و فیکسچر و موتور اسپیندل و... استفاده میشود.
معرفی انواع روشهای برشکاری
برشکاری توسط ربات با استفاده از ابزارهای متفاوتی نظیر لیزر، پلاسما، واتر جت، مته و یا فرز نصب شده بر روی موتور اسپیندل انجام پذیر میباشد.
برخی از انواع برشها عبارتند از:
- برش لیزر
در این روش برش با استفاده از لیزر نسبت به بریدن اجسام مختلف اقدام میکنند.
در برش واترجت، از آب با فشار بالا برای بریدن اجسام استفاده میشود.
برش پلاسما با استفاده از گاز نجیب با فشار قوی برای بریدن اجسام متفاوت استفاده خواهد شد.
- برش با ابزار
در این روش با استفاده از مته و یا فرز، نسبت به برش فیزیکی اجسام اقدام میکنند.
آشنایی با نحوه انجام انواع برش
همانطور که با انواع برشکاری آشنا شدید، اکنون قصد دارید در رابطه با هر کدام به صورت مختصر توضیحی ارائه کنیم.
برش پلاسما رباتیک
در برش پلاسما، فرایند برش فلزات توسط یک مشعل به نام تورچ Torch انجام میشود. در این روش از جریان یافتن گاز نجیب با سرعت بالا و تشکیل یک قوس الکتریکی استفاده میشود. در برشکاری پلاسما ابتدا فلز توسط پلاسمای گرم شده، به حالت ذوب تبدیل میشود و همزمان، هوای فشرده سبب دور شدن فلز ذوب شده از مسیر برش خواهد شد. بوجود نیامدن تراشههای فلزی و دقت بالا از مزایای این روش است.
برش واترجت رباتیک
برشکاری واترجت حدودا در سال 1950 میلادی توسط نورمن فرانز برای برش چوب ابداع شد. هرچند واترجت امروز تفاوت بسیار زیادی با واترجتی که نورمن فرانز ساخته بود دارد، اما روش کلی برش تقریبا یکسان است. در این روش، آب از شیر نازل با فشار حدودا 6 هزار PSI یا 400 بار از یک سوراخ بسیار ریز خارج میشود. البته این تمام ماجرا نیست، و درون آب نیز سنگ ساینده مخلوط شده است که باعث ساییدن و برش قطعات خواهد شد. البته همه دستگاه برشهای امروز حاوی ذرات سنباده نیستند، و برای مواد نرمتر مانند فوم، لاستیک و یا غذا از آب خالص استفاده میکنند، که اصطلاحا با آن «جت آب خالص» گفته میشود.
برش لیزری رباتیک
برشکاری لیزری به نوعی فرآیند گفته میشود که از یک اشعه لیزر بسیار متمرکز برای برش اجسام استفاده میکنند. قدرت لیزر به حدی بالا است که قطعاتی که برید میشوند، عموما یا ذوب میشوند و یا میسوزند و تصعید خواهند شد و با فشار گاز از روی جسم پاک میشوند. با اینکه درباره تاریخچه اولین برش لیزری و اولین فردی که از آن استفاده کرد بحثهای گوناگونی وجود دارد، اما تاریخ اولین کاربرد آن به سال 1965 باز میگردد که از این دستگاه برای سوراخکاری در قالب الماس استفاده شده است.
خرید ربات برشکار کارکرده و نو
همانطور که بیان شد، در دنیای امروز حفظ سلامت نیروی انسانی و همچنین نبود متخصص و نیز بالا بردن کیفیت و بازدهی خطوط تولید از اولویتهایی هستند که تنها با استفاده از رباتها محقق خواهند شد. ربات کار توانسته با فراهم کردن امکانات لازم برای صنعتگران عزیز، رضایت بسیاری از صاحبان کسب و کار را به دست آورد. به دلیل تحریماتی که در رابطه با صنایع و تجارت با ایران وجود دارد، خرید ربات نو علاوه بر هزینه بالای آن، کمی دشوار است.
با این حال شرکت ربات کار توانسته علاوه بر واردات ربات صنعتی نو، رباتهای کارکرده را نیز وارد کشور کند، و با تعمیر و اورهال کردن کلی این رباتها، با قیمتی بسیار ارزانتر، آن را در اختیار صنعتگران قرار دهد. کاربرد ربات برش کار در صنایع مختلف، گسترده است. چنانچه در این مورد به اطلاعات بیشتری نیاز دارید، همین حالا با ما تماس گرفته و از مشاوره رایگان ربات کار بهرهمند شوید