فناوری برتر

چالش اروپا برای توازن عرضه نیروی کار در رباتیک

استفاده از فناوریهای پیشرفته در جهانی که به سرعت در حال حرکت رو به جلو است، زندگی ما را ساده تر می کنند. خودکارسازی یا روباتیزه کردن، تولید کالاها و محصولات را ارزان تر و ساده تر می کند. اما پرسش مهمی هم مطرح می شود: آیا قرار است روباتها همه کارهای ما را انجام بدهند، بعنوان انسانهایی که در جامعه و در اقتصاد نقش دارند، چه جایگاهی خواهیم داشت؟

از آغاز انقلاب صنعتی در قرن هجدهم تا کنون نحوه کار ما، در حال ارتقا و پیشرفت مداوم بوده است. در ابتدا، نسبت به از میان رفتن مشاغل هراس وجود داشت. اما خودکارسازی و تولید انبوه با افزایش تقاضای جهانی همراه شد. در نتیجه مشاغل زیادی به وجود آمد که باعث بالارفتن سطح زندگی «طبقه متوسط» شد.

امروز اما با چهارمین مرحله انقلاب صنعتی روبرو هستیم و همه چیز بستگی به این دارد که ما چطور برای گام برداشتن به جلو، ترسهایمان را کنار بگذاریم.

خودکارسازی ۹ درصد مشاغل در کشورهای پیشرفته

از هر ده نفر شاغل در اروپا، هفت نفر برای انجام کارهایشان به مهارتهای دیجیتال نیاز دارند. در حالیکه از هر سه نفر، یک نفر از این مهارتها برخوردار نیست، ونیمی از اروپاییهای شاغل در کارهایی که به تخصص و مهارتهای کم نیاز دارد، اصلا از این فناوریها استفاده نمی کنند.

برای چهار میلیون نفر جوان اروپایی که یا بیکار هستند یا به کار نیمه وقت مشغولند کسب این مهارت ها و پر کردن شکاف موجود اهمیت زیادی دارد.

انتظار می رود ۹ درصد مشاغل در کشورهای پیشرفته (صنعتی) اتوماتیزه (خودکار) شود و از هر چهار شغل، یک شغل در اثر افزایش بهره وری حاصل از خودکارشدن دستگاها و روباتها، کاملاً دگرگون شود.

از سوی دیگر شرکتها برای استخدام افرادی که برای این مشاغل مهارتهای لازم را داشته باشند، با مشکل روبرو خواهند بود.

در مقایسه با کسانی که کار تمام وقت دارند، برای این دسته از مردم فرصت های کمتری برای کسب این مهارت ها پیش می آید. دستمزد ساعتی کسانی که مهارتهای دیجیتال ندارند، در مقایسه با کسانی که این مهارت ها را دارند، هشت درصد کمتر است.

در کشورهایی که در گذشته برای آموزش این مهارت ها سرمایه گذاری نکرده اند، خطر بیکاری در نتیجه ظهور فناوریهای جدید بیشتر است.

در هر انقلابی برنده و بازنده وجود دارد. در دنیای پس از انقلاب ادامه دار دیجیتال کسانی که مشغول به کارهای رده میانی هستند و کارشان عمدتاً تکرار اعمال مشخص است و به مهارت زیادی نیاز ندارد، شغلشان را از دست می دهند، اما برای بسیاری از افراد، فرصتهایی برای کسب مهارتهای جدید و کار در شغلهای رده های بالاتر ایجاد شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *